Udruženje „Zemlja djece“: Danas podjela školskog pribora za 144 djece ugroženih kategorija

by admin
| 6:46

Udruženje ˝Zemlja djece˝ će, uz podršku King Badouin Foundation i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK ove godinu organizovati podjelu školskog pribora za djecu koja su svakodnevni polaznici aktivnosti organizovanih u “Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djecu koja su u riziku da to postanu” i školarce koji su u stanju socijalne potrebe, a uključeni su u aktivnosti TTC “Telex” u Tuzli.

Ovo je sedma godina za redom kako Udruženje uspijeva obezbijediti novčana sredstva za kupovinu školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih kategorija.

-Uz podršku našeg partnera Save the Children Int., školski pribor je obezbijeđen i za djecu koja su bila uključena u projekat “Kutak za djecu”, a koji je pokrenut kao urgentna reakcija na nevolje sa kojima su se djeca i njihove porodice susreli uslijed vremenskih nepogoda koje su nedavno nanijele štetu našoj zajednici. Uvažavajući činjenicu da se veliki broj roditelja susreće sa problemima oko nabavke udžbenika i potrebnog materijala za nastavu, uložen je maksimalan napor kako bismo pribor obezbijedili već u prvoj sedmici nove školske godine – ističu iz ovog udruženja.

Paketi sadrže osnovne stvari koje svako dijete treba imati tokom svog školovanja, a to su: sveske, olovke, flomasteri, pernice, geometrijski pribor, zadaćnice, blokovi za slikanje i ostalo, a za prvačiće su obezbijeđene i školske torbe.

Svi smo nekada bili školarci i znamo koliko su značajni prvi dani nastave u školama. Mi nastojimo da im baš te prve dane učinimo radosnim, ali i da omogućimo djeci iz socijalno ugroženih kategorija jednake uslove za što bolji početak.

Školski pribor će dobiti ukupno 144 djece, uključujući i 20 prvačića.

Podjela će biti realizirana danas u periodu od 10:00h do 13:00h u prostorijama TTC “Telex” u Tuzli.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.