Dom književnosti u Tuzli: Sutra predstavljanje knjige “Zmajevi – 18 godina nogometne reprezentacije BiH”

by admin
| 19:55

Knjiga, Zmajevi – 18 godina nogometne reprezentacije BiH čiji su autori dugogodišnji sportski novinari Dario Mehmedović i Saša Ibrulj, sutra će biti predstavljena u Tuzli.

-U godini u kojoj smo proslavili najveći uspjeh nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine od naše samostalnosti, plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ovom knjigom odlučili smo se osvrnuti na osamnaest godina u kojima je stvarana nacionalna nogometna selekcija – ističu autori.

U knjizi Zmajevi mogu se pronaći biografije preko 250 reprezentativaca koji su dali doprinos stvaranju ovog uspjeha, te svih selektora i članova stručnog štaba. Također, čitatelji će upoznati 63 države, odnosno nacionalna Saveza s kojima je naš tim igrao u periodu od 1995. do kraja 2013. godine. Posebnu vrijednost knjige čine sastavi timova svih 167 utakmica koje je naša reprezentacija odigrala u pomenutom periodu.

-Svi ti detalji, sve te pobjede i porazi dani, minute, čekanja slave kako kaže jedna pjesma posvećena Zmajevima, su predanim radom, strašću i ljubavlju zapisani u ovu knjigu. Ona je, dakle, brevijar za one koji se nadaju, za sve one navijače u domovini i inozemstvu koji su ne žaleći svoje vrijeme i sredstva putovali bodriti Reprezentaciju BiH, od St. Louisa do Kuala Lumpura, od Kopenhagena do Maghreba – kaže, između ostalog, u recenziji knjige pasionirani ljubitelj nogometa, književnik i novinar Ahmed Burić.

Promocija će se održati u Tuzli sutra (četvrtak 04. septembra 2014. godine) u 12 sati u Domu književnosti na Sonom trgu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.