Eko kamp Tuzla 2014: Januar u znaku zaštite životne sredine

by admin
| 12:09
3012 ekokamp

Prema aktivnostima zacrtanim u projektu “Primarna selekcija otpada u osnovnim i srednjim školama u Užicu i Tuzli” projektni tim sa bosanske strane (JKP Komunalac Tuzla i CEE Tuzla) organizuje „EKO KAMP TUZLA 2014“.

Učešće na kampu stekli su učenici srednjih škola iz Užica i Tuzle koji su na održanom eko kvizu u svojim školama pokazali najbolje znanje iz oblasti ekologije. Učenici će boraviti na kampu u pratnji voditelja ekoloških sekcija iz svojih škola, koje su pokrivene projektom.

Pored edukativnog i rekreativnog karaktera koji krasi trajanje petodnevnog kampa, učenici će svoje znanje o zaštiti životne sredine obogatiti i studijskim posjetama fabrici za selekciju komunalnog otpada na gradskoj deponiji Desetine u Tuzli, kao i sjedištu firme KEMIS iz Lukavca, koja se bavi upravljanjem hazardnim otpado.

Na planiranim studijskim putovanjima učesnici će imati priliku da bolje upoznaju način tretmana različitih vrsta otpada. EKO KAMP TUZLA 2014 će biti održan od 8. do 12. januara u hotelu ORION u Ormanici kod Srebrenika.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.