Općina Tuzla: Organizovan prijem za predstavnike boračkih organizacija

by admin
| 4:07
0101 opcina

Jučer su Općinski načelnik, Jasmin Imamović i predsjedavajući Općinskog vijeća, Jozo Nišandžić upriličili  prijem za predstavnike  Koordinacije boračkih organizacija i udruženja općine Tuzla, koju čine Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Tuzla, Udruga obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u domovinskom ratu 115. Brigada Zrinski, Organizacija RVI općine Tuzla, Organizacija demobilisanih boraca općine Tuzla, Udruženje boraca  NOR-a 1941-1945., Klub patriotske lige, Udruženje građana „Zlatni ljiljan“ Tuzla, Udruženje veterana rata 92/95 liječenih od PTSP-a „Stećak“, Jedinstvena organizacija boraca Unija veterana općine Tuzla. 

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović srdačno je pozdravio prisutne i uputio riječi zahvalnosti što, pored svih problema u kojima se naša država nalazi, i dalje pomažu gradu Tuzli da očuva svoju posebnost u najpozitivnijem smislu te riječi, a naročito, da očuva kontinuitet tradicije antifašizma. Načelnik Imamović istakao i danas da je fašizam jedno veliko zlo, protiv kojeg se moramo boriti antifašizmom, te podsjetio da se među prisutnima na današnjem sastanku nalaze i pripadnici prve oružane snage koja se suprostavila novom fašizmu u Evropi. On je također dodao da je potrebno da zajedničkim naporima  istrajemo u zaštiti prava boraca, što nije jednostavan zadatak s obzirom na veliku ekonomsku krizu u kojoj se naša zemlja nalazi. 

Na kraju, načelnik Jasmin Imamović i predsjedavajući Općinskog vijeća, Jozo Nišandžić poželjeli su prisutnima što više lične sreće i zdravlja u nastupajućoj godini, bez obzira na vanjske okolnosti, uz nadu da će država stasati i u budućnosti pružiti više podrške boračkoj populaciji.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.