U planu niz projekata komunalne infrastrukture u Tuzli: Grad i Kanton zajedno u izgradnji istočne tribine stadiona Tušanj

by admin2
| 15:36

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Tuzle, održana je 56. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle.

Posebna pažnja posvećena je razmatranju Informacije o toku realizacije projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, Izvještaja o radu i poslovanju DD “Centralno grijanje” Tuzla za 2018. godinu  i Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 1.1. do 30.6.2019. godine.

Pored navedenih materijala, razmatran je Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o nazivima ulica i trgova u gradu Tuzli i naseljima na području grada Tuzle, prijedlozi Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju u zakup poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža, Odluke o izmjeni Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poslovnih prostorija i prijedlozi odluka o dodjeli poslovnih prostorija (Uredu za reviziju institucija FBiH, Općinskom sudu u Tuzli, UG oštećenog vida).

Kolegij gradonačelnika je upoznat i sa Konačnim izvještajem o procjeni štete od poplava – juni 2019. godine. Svi materijali će biti upućeni na razmatranje i usvajanje Gradskom vijeću.

„Danas smo razmatrali Izvještaj o poslovanju Centralnog grijanja Tuzla za 2018. godinu. Grijanje je finansijski poslovalo pozitivno, nije bilo prekida grijanja, a sezona je bila više nego uspješna, a trajala je nešto duže jer je bilo hladnijih dana. Nema razloga da, kada čitavu zimu grijanje radi dobro, da se radi par dana neočekivano niskih temperatura pola grada prehladi, to je dobra praksa našeg gradskog preduzeća. Uradili su dosta toga i cijelo ljeto su na gradilištima, da bi naredna zimska sezona bila bolja. Dosta su uradili uoči sezone za 2018. godinu, koja se tretira ovim izvještajem, ali svjedoci ste da dosta rade i ove godine na više mjesta i u različitim dijelovima grada, a to je rad u cilju pripreme sezone grijanja, a odnosi se na ulaganja u infrastrukturu grijanja -kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Na Kolegiju je razmatran i Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine.

” Radimo kružni tok na sjevernoj saobraćajnici uz ulice koje ulaze u čitavu raskrsnicu, a ne možemo sada raditi raskrsnicu kod bolnice u Kreki dok se ne završe navedeni radovi kako ne bi došlo do zagušenja saobraćaja. Takođe ne možemo dok radimo sjevernu saobraćajnicu raditi raskrsnicu kod Livnice  gdje imamo obezbjeđena sredstva i potpisan ugovor, dok ne završimo prethodno, da ponovo ne bi došlo do zagušenja saobraćaja. Tako da imamo negdje sve pripremljeno i gotovo, kao na primjer sada imamo sve spremno za izgradnju ležećih policajaca u naselju Stupine, ali ih ne možemo uraditi dok se ne završi Biciklijada koja je 25.8.2019 – kazao je Imamović.

Posebno je istakao da uskoro slijedi raspisivanje određenih tendera pa tako i tendera za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj.

“Meni je drago da je novi premijer TK, gospodin Tulumović, rekao da bi zajedno sa Gradom gradio stadion.  Mi ćemo ubrzo tražiti sastanak kod premijera da se dogovorimo oko sufinansiranja. Spremni smo za tender za istočnu tribinu, za sve konstruktivne radove na istočnoj tribini, pa ćemo predložiti premijeru nekoliko varijanti, a drago mi je da kanton želi pomoći gradnji ovog objekta, koji prevazilazi značaj samo Tuzle – kazao je gradonačelnik.

(Tuzlainfo.ba)