Vlada TK „rješava najveće probleme“: Ima li kraja smjenama i imenovanju direktora i upravnih odbora?

by nedim
| 13:10

Vlada Tuzlanskog kantona ili kako je građani od milja zovu „Ekspertna družina Bahrije Umihanića“ i na današnjoj sjednici se bavila „kadroviranjem“, očigledno najdražom ovlasti koju ovaj izvršni organ vlasti ima u svojim rukama.

Kao da Tuzlanski kanton, koji grca u budžetskom deficitu, nema prečih problema od raspodjele fotelja, članovi Vlade su i danas donijeli nekoliko “važnih” kadrovskih odluka od kojih građani, u koje se zaklinju, neće imati ama baš nikakve koristi.

Tako je danas, kako je navedeno u zvaničnom saopštenju njenog Odjela za informisanje, Vlada TK dala saglasnost za imenovanje Edine Isaković za direktora Javnog preduzeća Radio televizija Tuzlanskog kantona d.o.o., na mandat od 4 (četiri) godine.

Vlada je razriješila dužnosti Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, imenovala upravni odbor Zavoda do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca.

Upravni odbor čine Suad Bijedić, Predsjednik i članovi Samir Tursunović, Edvin Mulalić, Muhamed Alić, Mirsad Simičić, Jasmin Ferizbegović, Emir Hodžić, Mustafa Šakić i Edin Jusufović.

Također, Vlada je imenovala Šefku Sulejmanovića na poziciju člana Upravnog odbora JU Arhiv Tuzlanskog kantona Tuzla na period utvrđen Rješenjem o imenovanju Upravnog odbora.
Vlada je dala i prethodnu saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla, za imenovanje Esafa Levića, za direktora Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla, na period od četiri godine.
Doneseno je Rješenje o razrješenju predsjednika i članova, te imenovanju novih nekoliko Školskih odbora odbora u školama Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo)