Izjave trenera: Šta su o remiju na Grbavici rekli Lazarević i Osim

by nedim
| 20:43

Nakon utakmice u kojoj su Željezničar i Sloboda na Grbavici odigrali 2:2, treneri ekipa nisu bili zadovoljni. Osim prikazanom igrom svog tima, a Lazarević krajnjim rezultatom. 

– U napadu smo previše lako dolazili do nekih stvari, a u odbrani je bilo tako konfuzno pri svakom pokušaju Slobode. Dobro je kad ne izgubiš ovakve utakmice. Oni su imali 4-5 prilazaka golu, svaki put je bilo jako opasno – istakao je Amar Osim koji je prokomentarisao i situaciju kada su Plavi sa Grbavice ostali bez punog plijena.

– Mi smo baš djelovali smušeno, golman je pogriješio, mogli smo i ranije primiti gol iz slobodnjaka. Bili smo nekonzekventni u odbrani, Sloboda nije imala šta izgubiti, došla je da odigra mušku utakmicu i odnijela je bod – rekao je šef struke Željezničara.

Trener Slobode Mile Lazarević prije utakmice, u kojoj je nastupio bez kapitena Beganovića i napadača Bekića, bi sigurno potpisao bod. Nakon utakmice smatra da su Tuzlaci mogli i do tri.

– Poveli su 1:0 pred ovom divnom publikom, ali mi smo uspjeli da se vratimo dva puta, što pokazuje kvalitet Slobode. Rezulztat 2:2 je izuzetno pozitivan za nas, ali kad se sve sabere, mislim da smo mi bili i bliže osvajanju tri boda. U svakom slučaju smo prezadovoljni, konačno se imalo šta vidjeti na utakmici Željezničara i Slobode. Nikad ne možete predvidjeti ovakve utakmice, protiv Sarajeva smo imali puno šansi koje nismo realizovali, a večeras je bilo nešto drugačije. Drago mi je zbog Hodžića koji je postigao gol iz prvog kontakta sa loptom i nadam se da će ovo biti osnova za mnogo dobrih nastupa u budućnosti – rekao je Lazarević.

Sloboda narednu utakmicu igra kao domaćin, a dočekuje ekipu Zvijezde 09 koja je danas remizirala sa Čelikom.

(Tuzlainfo.ba)