BHT Premijer liga BiH: Sloboda večeras na Grbavici bez dva standardna igrača

by nedim
| 7:24

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda utakmicama petog kola.

Najviše pažnje svakako privlači duel na Grbavici u kojem Željezničar dočekuje ekipu Slobode. Plavi se nalaze na vrhu tabele i svakako da tu žele i ostati. Za to im je potrebna pobjeda u utakmici protiv starog rivala u koju ulaze oslabljeni zbog neigranja Alispahića i Sipovića, ali svakako da Osim u svom rosteru ima igrače koji će ih moći kvalitetno zamijeniti.

Sloboda ne krije svoje ambicije i oni žele pobjedu na Grbavici, no i oni kao Željezničar imaju problema sa sastavom s obzirom na to da na Grbavicu dolaze bez kapitena Beganovića i Amera Bekića koji je povrijeđen. Sigurno je da duel starih rivala privlači pažnju, a ono što je sigurno je činjenica da će Grbavica biti vrlo dobro popunjena s obzirom na to da su dobri rezultati vratili publiku na tribine stadiona u Zvorničkoj ulici.

Svoju prvu ‘tricu’ ove sezone želi Velež, a za to im je potrebna pobjeda u duelu protiv Širokog Brijega. Mostarci su u prethodnom kolu osvojili prvi bod sezone u Tuzli, a već ovog vikenda je pred njima zahtjevan duel protiv Širokog Brijega, koji je loše otvorio sezonu, ali se čini stabilizovao i u Mostar dolaze kako bi pokušali iskoristiti sve mane koje ima tim iz Mostara i na Pecaru odnijeti tri boda. Bit će to i debi Feđe Dudića u Vrapčićima nakon što je preuzeo užarenu klupu prije desetak dana.

Borac je u prehodnom kolu savladao Radnik, a sada potvrdu tih bodova žele u duelu protiv Mladosti, koja je nakon pobjede u prvom kolu na gostovanju u Mostaru, upisala dva poraza i remi. Svakako da se i Beganovićev tim neće predati prije početka utakmice, ali je u svakom slučaju tim trenera Branislava Krunića favorit u ovom duelu.

Mladi tim Zvijezde 09 doćekuje ekipu Čelika, koja je nakon sjajnog starta u prethodnom kolu poražena od Željezničara na svom terenu. Zvijezda se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom i sigurno je da ne želi tu ostati. Čelik se nada da bi mogao iskoristiti probleme koji su okupirali tim iz Etno sela Stanišići i da doše do pobjede i tri važna boda za ostanak na vrhu tabele.

Premijer liga BiH 5. kolo:

Željezničar – Sloboda 20:30 sati (MojaTV), 
Velež – Široki Brijeg 17:30 sati,
Borac – Mladost 20:30 sati (Arena Sport),
Zvijezda 09 – Čelik 17:30 sati

(TI/sport1)