Sportski savez Općine Tuzla: Besplatnu školu plivanja završilo 155 učenika

by admin
| 5:17
2611 plivanje

Sportski savez Općine Tuzle organizovao je besplatan Program obuke neplivača namjenjen djeci petih i šestih razreda osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja Općine Tuzla. Program obuke neplivača realiziran je od 21. oktobra do 27. decembra ove godine na bazenu hotela Tuzla. 

Na svečanom ceremonijalu dodijele priznanja prisutne su pozdravili potpredsjednik Sportskog saveza Općine Tuzle Mara Brčaninović i pedagog tjelesnog odgoja i sporta Hamdija Tirić.

Ovim projektom obuhvaćeno je 155 djevojčica i dječaka, tako da je svako dijete prošlo kroz šest termina obuke i jedan termin provjere stečenih znanja i sposobnosti u ukupnom trajanju od 11 sati. 

Vrijednost ovog projekta, je je u tome što omogućava svakom djetetu, a posebno djeci slabijeg socijalnog statusa, da nauče osnove plivanja, da se oslobode straha od vode, te pripreme za obuku sportskih tehnika plivanja, kao motoričke aktivnosti, nužno potrebne svakom čovjeku. 

U programu je učestvovalo 13 odjeljenja, iz slijedećih osnovnih škola: JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla, OŠ „Husino“, OŠ „Slavinovići“, OŠ „Kreka“, OŠ „Gornja Tuzla“, OŠ „Pasci“, OŠ „Podrinje“, OŠ „Jala“, OŠ „Solina“, OŠ „Simin Han“, OŠ „Bukinje“ i „Međunarodna osnovna škola“. 

Nakon što su novopečeni plivači pokazali šta su naučili tokom ovog projekta uručeni su i cetrifikati za sve učesnike programa iz 12 osnovnih škola sa područja Općine Tuzla. 

Sportski savez Općine Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Općini Tuzla, sponzorima „Raiffeisen BANK“ d.d BiH, BH Telecom Sarajevo Direkcija Tuzla, GIPS Tuzla i „Aquatech“ Tuzla koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou – saopšteno je iz Sportskog  saveza Općine Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.