DSO Promus

srijeda, 14 Avgust 2019 20:29

GIKIL: Kompanija funkcioniše nesmetano, upravom rukovodi zamjenik generalnog direktora

2408 gikil 2

S obzirom na posljednje događaje u Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac (GIKIL) javnost želimo obavijestiti da trenutna Uprava kompanije funkcioniše na čelu sa zamjenikom generalnog direktora koji ima sva prava i ovlaštenja kao i generalni direktor, te da Uprava, u skladu s tim, donosi punopravne odluke o svim bitnim pitanjima za normalan i nesmetan rad – saopštavaju iz GIKIL-a.

„ Istovremeno, građane kao i sve naše poslovne partnere i saradnike, obavještavamo da se svi procesi proizvodnje unutar naših postrojenja odvijaju prema redovnoj i planiranoj dinamici, uključujući dopremu sirovina i otpremu gotovih proizvoda. 

Iako suočeni sa mnogobrojnim poteškoćama, Uprava kompanije ostaje opredijeljena ka obezbjeđivanju stabilnosti proizvodnje i poslovanja, osiguravanju plaća i izmirenju svih zakonskih obaveza, te unapređenju sigurnosti svih tehnoloških procesai zaštite okoliša – navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, protiv Pramoda Mittala, predsjednika Nadzornog odbora lukavačkog GIKIL-a, Kantonalnog tužilaštva TK je podiglo optužnicu pod sumnjom da je dio organizovane grupe koja je ovu fabriku oštetila za više od 20 miliona KM.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu