DSO Promus

srijeda, 14 Avgust 2019 20:29

GIKIL: Kompanija funkcioniše nesmetano, upravom rukovodi zamjenik generalnog direktora

2408 gikil 2

S obzirom na posljednje događaje u Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac (GIKIL) javnost želimo obavijestiti da trenutna Uprava kompanije funkcioniše na čelu sa zamjenikom generalnog direktora koji ima sva prava i ovlaštenja kao i generalni direktor, te da Uprava, u skladu s tim, donosi punopravne odluke o svim bitnim pitanjima za normalan i nesmetan rad – saopštavaju iz GIKIL-a.

„ Istovremeno, građane kao i sve naše poslovne partnere i saradnike, obavještavamo da se svi procesi proizvodnje unutar naših postrojenja odvijaju prema redovnoj i planiranoj dinamici, uključujući dopremu sirovina i otpremu gotovih proizvoda. 

Iako suočeni sa mnogobrojnim poteškoćama, Uprava kompanije ostaje opredijeljena ka obezbjeđivanju stabilnosti proizvodnje i poslovanja, osiguravanju plaća i izmirenju svih zakonskih obaveza, te unapređenju sigurnosti svih tehnoloških procesai zaštite okoliša – navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, protiv Pramoda Mittala, predsjednika Nadzornog odbora lukavačkog GIKIL-a, Kantonalnog tužilaštva TK je podiglo optužnicu pod sumnjom da je dio organizovane grupe koja je ovu fabriku oštetila za više od 20 miliona KM.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu