DSO Promus

srijeda, 14 Avgust 2019 18:30

Podržite ideje mladih: „Budi junak-junakinja svoje zajednice 2019“

1408 budi junak

Kako bi podržali mlade, pružili priliku njihovim idejama, prije 6 godina Fondacija tuzlanske zajednice je pokrenula kampanju „Budi junak/junakinja svoje zajednice“.

Kampanjom se želi skrenuti pažnju na „obične“ mlade ljude koji u ovakvom okruženju odolijevaju negativnim uticajima, te su zahvaljujući svom talentu, trudu i zalaganju aktivno angažovani u društvenom životu i postižu odlične rezultate u različitim sferama (poduzetništvo, obrazovanje, sport, umjetnost, itd.).

Za proteklih 5 godina podržano je preko 230 ideja udruženja i neformalnih grupa mladih. Nekoliko stotina mladih je kroz kampanju imalo priliku da prezentuje svoje ideje vlasnicima biznisa, predstavnicima opština i drugim donosiocima odluka, a nekoliko hiljada da učestvuje u realizaciji tih ideja. Društveno odgovorne kompanije sa područja TK koje su odlučile dati podršku kampanji prepoznale su značaj udruživanja sredstava i svake godine njihov broj je sve veći.

 - Upravo zbog toga pozivamo Vas, predstavnike društveno odgovornih preduzeća, ali i pojedince, građane i građanke,  da se uključite u kampanju i finansijski podržite realizaciju  omladinskih projekata u Tuzli, Kalesiji, Lukavcu, Srebreniku i Živinicama. Pokažite da naši mali junaci  i junakinje nisu sami i da postoje veliki junaci koji vjeruju u njih i koji cijene njihovo zalaganje. Fondacija tuzlanske zajednice je u saradnji sa međunarodnim donatorima i gradskim/općinskim vlastima već osigurala početna sredstva u iznosu od  20.000 KM za podršku najboljim projektima mladih.  Želimo osigurati još 20.000 KM od strane društveno odgovornih preduzeća i građana. Vaša podrška kampanji mali je korak u stvaranju boljeg ambijenta za mlade – ističu iz Fondacije tuzlanske zajednice. 

Kampanja će trajati sve do 05. decembra kada ćemo bizi zatvorena konferencijom na Međunarodni dan volontera, a  obilježit će je niz aktivnosti i događaja koji će kulminirati podrškom najboljim idejama mladih.

Ukoliko želite dati podršku mladima svoju donaciju možete uplatiti na linku http://doniraj.ba/project/view/budi-junak-junakinja-svoje-zajednice ili putem uplate u Fond za mlade na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke ili direktno gotovinski u kancelariji Fondacije tuzlanske zajednice.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu