Čeka se potvrda GV Tuzla: Predloženi članovi nadzornih odbora u tri javna preduzeća

by nedim
| 21:29

Osamnaesta redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzle bit đe održana u ponedjeljak 22. 08. 2022. godine sa početkom u u sali za sjednice Gradskog vijeća Tuzla, a za dnevni red predloženo je deset tačaka.

Jedna od tačaka je i razmatranje i usvajanje odluka o  utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje na upražnjena mjesta članova nadzornog odbora iz reda državnog kapitala u JKP „Saobraćaj i komunikacije“ d.o.o. Tuzla, JKP „Komemorativni centar“ d.o.o. Tuzla i u JKP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla.

U materijalim za sjednicu je navedeno da se predlaže da se na upražnjena mjesta dva člana nadzornog odbora iz reda državnog kapitala u JKP “Pannonica“ d.o.o. Tuzla, imenuju Amra Jaganjac i Asmira Islamović.

Prijedlozi za članove nadzornog odbora iz reda državnog kapitala u JKP „Saobraćaj i komunikacije“ d.o.o. Tuzla su Sabina Mešić, Tijana Ahmetović i Damir Altumbabić, a za članove nadzornog odbora iz reda državnog kapitala u JKP „Komemorativni centar“ d.o.o. Tuzla Jusuf Žigić i Rašid Milkunić.

Ukoliko njihov izbor bude potvrđen u GV Tuzla, izabrani članovi nadzornog odbora će biti imenovani na mandatni period od četiri godine. /Tuzlainfo/

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.