OKK Sloboda: Mulaomerović ostaje trener, stigla i tri pojačanja

by admin
| 14:53
1708 mulaomerovic

Damir Mulaomerović, košarkaška legenda i jedan od najboljih organizatora košarkaške igre koje je Evropa imala u posljednje dvije decenije i narednu će sezonu biti šef stručnog štaba Omladinskog košarkaškog kluba “Sloboda” Tuzla.

Iako njegov ostanak nije ni bio upitan, potvrdio nam je to Aid Berbić, predsjednik Skupštine OKK “Sloboda”, koja je nakon povratka u košarkašku elitu u prošloj sezoni igrala jednu od vodećih uloga regularnog dijela prvenstva.

-Ostanak Damira uopšte nije bio upitan. Iako je to nekome bila želja, plasiranje informacije o odlasku Mulaomerovića, te poljuljanim odnosima na relaciji trener – Skupština kluba, samo je ostala pusta želja frustriranih pojedinaca da unesu nemir u ekipu, što naravno, nije uspjelo-govori Berbić, za Bportal.ba.

Naprotiv, stanje u ekipi je odlično, a struka i igrači sa nestrpljenjem očekuju početak priprema.

-Iduće sedmice biti će obavljena prozivka igrača, koju će voditi Mulaomerović-dodaje Berbić.

OKK Sloboda prošle sezone zabilježila je odličan plasman zauzevši treće mjesto na tabeli najjače košarkaške lige u BiH, a planovi za predstojeću sezonu još su veći.

-Definitivno, naš cilj u sezoni koja nam predstoje, jeste palsman u sam vrh i borba za play off, te doigravanju za prvaka-poručuje Berbić.

Da klub ozbiljno cilja na sam vrh u idućoj sezoni, govore i pojačanja koja su već stigla u Slobodu.

-Riječ je o Vladimiru Radovanoviću, play makeru koji je stigao iz bijeljinskog Radnika, Almiru Hasandiću, beku šuteru iz mostarskog Zrinjskog, te povratniku u Slobodu, Mirzi Hrnčiću koji se vraća iz Hrvatske, gdje je nosio dres KK “Darda”-dodaje Berbić.

U planu je dovođenje još nekoliko pojačanja, o čemu će Skupština kluba donijeti odluku zajedno sa šefom struke.

(Tuzlainfo/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.