Tuzla: U toku prijave za Ljetnu školu matematike i fizike

by nedim
| 19:00

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine koji žele unaprijediti svoja znanja iz matematike i fizike ovo je prilika za vas.

Svi vi koji se želite dodatno pripremiti za nadolazeća domaća i međunarodna takmičenja imate jedinstvenu priliku steći nova znanja od 22. do 26. augusta u Tuzli.

Rok za prijavu učešća na Ljetnoj školi je 20.8.2022. godine.

Ljetna škola za predmet Matematika je u trajanju od 3 radna dana (od 22.8. do 24.8.), a za predmet Fizika u trajanju od 2 dana (25.8. i 26.8.)

Naime, Richmond Park Međunarodna škola Tuzla i Prirodno – matematički fakultet Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Udruženjem matematičara Tuzlanskog kantona i Društvom fizičara Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, po drugi put u Tuzli organizuju Ljetnu školu matematike i fizike.

Predavači su ugledni univerzitetski profesori i takmičari koji su ostvarili zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz ovih oblasti.

Predavanja su planirana za učenike od VIII razreda osnovne škole do IV razreda srednje škole.

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti na Ljetnu školu matematike i fizike putem e-mail-a: [email protected].

Više informacija o samoj organizaciji i sadržaju možete zatražiti putem e-mail-a: [email protected] ili telefona/viber/whatsapp: 061/411-803 ili pronaći putem facebook stranice

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.