Smijenjen UO ZZOTK: Nova sjednica Vlade TK i nove kadrovske promjene!

by admin
| 13:13
0101 vlada tk 2014

Nova sjednica Vlade Tuzlanskog kantona donijela je i nove kadrovske promjene. Očigledno je da one postaju prioritet „ekspertne družine“ Bahrije Umihanića, koja prije oktobarskih izbora i uspostave nove vlasti želi osvojiti prostale „fotelje“.

Tako je na današnjoj sjednicu u okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o prijevremenom razrješenju člana Nadzornog odbora Javne ustanove Disciplinski centar za maloljetnike Tuzlanskog kantona mr.sc. Samira Suljagića, prije isteka mandata, na lični zahtjev. Vlada je na upražnjenu poziciju člana NO JU Disciplinski centar za maloljetnike TK imenovala Tatjanu Sirćo, dipl. pravnika.

Vlada TK donijela je Rješenje o razrješenju Upravnog odbora Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona u sastavu Zaim Mušanović, predsjednik i članovi Emir Nuhanović, Adnan Aljukić, Azra Hodžić i Aida Pašić.

Vlada je imenovala privremeni UO Zavoda za javno zdravstvo TK, do okončanja postupka na osnovu kojeg će imenovati novi UO u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca, u sastavu Muhamed Čajlaković, Mirzet Turković, Muradif Šarić, Aida Pašić i Ranko Pejanović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.