TK: Zabilježeno 11 intervencija na gašenju požara

by nedim
| 12:00

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih imale i jedanaest intervencija na gašenju požara.

Intervencije su zabilježena na području Grada Gračanica i to dvije intervencije na gašenju trave i niskog rastinja na manjim površinama na lokalitetima MZ Lendići i Korića Han – Lepnica, zatim na području Grada Gradačac tri intervencije na gašenju požara niskog rastinja i to na lokalitetu MZ Okanovići na dvije lokacije ukupne površine cca 3 duluma i 20 duluma te na lokalitetu MZ Njeverica cca 3 duluma.

Na području Grada Srebrenik jedna intervencija na gašenju šumskog požara na manjoj površini u naselju Bogdanovići, na području Grada Tuzla dvije intervencije i to na lokalitetu Ilinčica požar niskog rastinja na manjoj površini i MZ Kiseljak divlja deponija smeća, na području općine Banovići u MZ Grivice gdje je gorjelo sijeno i na području općine Kalesija dvije intervencije na gašenju niskog rastinja na manjim površinama na lokalitetu Memići – Zukanovići i u užem gradskom području. Svi požari su lokalizirani i ugašeni, saopšteno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK.