Nedavno izašla iz bolnice: Nana Fata Orlović proslavila 79. rođendan

by Tuzla Info
| 16:00
Nana Fata Orlović danas je proslavila svoj 79. rođendan. U stanu njene kćerke Hurije u Srebreniku okupili su se nanini članovi porodice.
“Fin je običaj da vam čestitaju rođendan, samo što to u neka prijašnja vremena niko nije plaho vodio računa kad ste rođeni niti koliko godina imate. A kako insan stariji bude mu milo kad se ljudi sjete, valjda to sa godinama dolazi.
Ma važno je da je insan zdrav, da može sobom.
Eto, hvala Bogu, izašla sam iz bolnice, šećer je u mjeri, a i pamet radi”, kazala je za Politicki.ba nana Fata Orlović.
Priznaje da joj je drago što su joj trenutno u gostima unučad Kenan i Amela “Hasanovi sin i kćerka” koji, inače, žive u Americi.
“Zovu me djeca pa mi čestitaju rođendan. Brinu kako sam. A ja sve razmišljam kad ću u Konjević Polje.
Fino mi je ovdje u Srebreniku kod moje Hurije, njenog Mirze i moje unuke Azre, ali ja volim na svojoj meraji u Konjević Polju”, dodaje Orlović.
Posebno se obradovala, kaže, kad je na vratima ugledala prof. dr. Šekiba Umihanića ljekara na UKC Tuzla, koji godinama vodi računa o njenom zdravstvenom stanju.
“Došao doktor da mi čestita rođendan. K'o da sam mu mati. I cvijeće mi još donio. Plaho sam mu se obradovala, a Boga mi i našem Blicku i njegovoj hanumi, kćerki i unuku.
“Nije šala predeverati svašta u životu i opet u zdravlju dočekati 79 godina. I još da vam svijet dođe i čestita na tolikim godinama. Hvala svima, koji su me se danas sjetili”, kazala je Orlović u razgovoru za Politički.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.