U Tuzli sakupljeno više od 100.000 čepova piva za obnovu četiri košarkaška terena

by nedim
| 11:00

Više od 100.000, tačnije 101.257 čepova piva sakupljeno je tokom društveno odgovornog projekta „Za više košarke“ koji će u narednom periodu Tuzli i ljubiteljima ovoga sporta osigurati obnovu četiri popularna košarkaška terena u gradu.

Kompanija Carlsberg BH koja je pokrenula akciju u narednom periodu će rekonstruisati terene: Grbavica, Slatina kavez, teren kod “nove Opštine” i teren preko puta Pivnice.

Projekat je podržala Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, koji je na početku njegove realizacije istakao kako je izuzetno važno što su odabrani tereni koji nikada nisu prazni, a da će se obnovom stvoriti još bolji uslovi da nove generacije otkriju i razvijaju ljubav prema košarci.

Akcija prikupljanja čepova startala je u novembru prošle godine da bi u planiranom roku, koncem jula 2022. rezultirala rekordnim brojem sakupljenih čepova sa boca Pan piva i ostalih proizvoda iz Carlsberg asortimana, koji su ubačeni u veliku Pan bocu postavljenu na Trgu slobode.

Podsjećamo da je projekat „Za više košarke“ pokrenut prije nekoliko godina, te da je zahvaljujući njemu obnovljen kultni basket teren Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada.