Većina u OV Tuzla: Od općinskih službi, preduzeća i ustanova traži se veći stepen realizacije odluka

by admin
| 15:14
0101 OV Tuzla 2014

U povodu stava parlamentarne većine Općinskog vijeća Tuzla o potrebi još efikasnijeg izvršavanja odluka i zaključaka Općinskog vijeća Tuzla, danas je u prostorijama Općine Tuzla održana press konferencija.

Na press konkferenciji, na kojoj su učestvovali Jasmin Imamović, Načelnik općine Tuzla, predsjedavajući Općinskog vijeća Jozo Nišandžić, te predsjednici Klubova parlamentarne većine u OV Tuzla i to: predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Azra Gazibegović, predsjednik Kluba vijećnika BOSS-a Mirnes Ajanović, predsjednik Kluba vijećnika NS Radom za boljitak Nedžad Malikić i uz saglasnost predsjednika Kluba vijećnika Tuzlanske alternative Mensura Alića, javnost je obavještena o slijedećem:

Općinsko vijeće Tuzla je najefikasnije predstavničko tijelo u Bosni i Hercegovini, te donijelo je veliki broj odluka i zaključaka, Tako je tokom 2013. godine planirana realizacija 83 tačke/materijala, a realizirano 622,  a u ovoj godini nastavljen je kontinuitet u hiperaktivnosti OV Tuzla.  Klubovi vijećnika parlamentarne većine i Načelnik Općine Tuzla, traže još veći stepen realizacije i adekvatniju realizaciju zaključaka i odluka OV Tuzla, te  smatraju, se može uraditi još više, posebno onih iz nadležnosti službi, preduzeća i ustanova.

Objektivni razlozi postoje u nerealizaciji određenih broja zaključaka, za  općinske službe, preduzeća i ustanove,  od februara 2014. opterećene aktivnostima na saniranju posljedica prirodne i druge nesreće, kao i  da službe Općine Tuzla zbog ušteda nisu popunile preko 60 radnih mjesta.

 Traži se  od službi Općine Tuzla i općinskih javnih preduzeća i javnih ustanova još veći stepen realizacije odluka i zaključaka Vijeća.

Ukoliko službe, javna preduzeća i javne ustanove ne budu efikasno i bez objektivnih razloga izvršavale zaključke Vijeća, tražit će se pokrtetanje postupka preispitivanja i utvrđivanja odgovornosti za uposlenike Općine Tuzla, javnih preduzeća i javnih ustanova – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.