DSO Promus

četvrtak, 01 Avgust 2019 12:44

Novi politički pokret se formira 7. septembra: Socijaldemokratija ali na pravilniji i pošteniji način

0108 enko i drugovi

Socijaldemokrati BiH, novi politički pokret sa sjedištem u Tuzlanskom kantonu, bit će formiran u Tuzli 7. septembra na osnivačkoj sjednici Skupštine - najavio je na današnjoj pres-konferenciji u hotelu "Tuzla" Enver Bijedić, bivši predsjednik KO SDP-a TK.

- Mi ne idemo od ideje, ostajemo na ideji socijaldemokratije, ali želimo da to bude na pravilniji i pošteniji način. Kao politička partija, imat ćemo državne, federalne i kantonalne zastupnike, brojne vijećnike u gradskim/općinskim vijećima, ministre, kao i gradonačelnike i načelnike. Ovdje je ratni komandant iz Srebrenice Hakija Meholjić. I kompletna organizacija iz Zvornika će pristupiti nama. Vrlo brzo očekujemo iste poteze u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu - istakao je Bijedić.

Načelnik Lukavca Edin Delić rekao je kako će se novi politički subjekt boriti protiv toga da pečat partije ode u Sarajevo. "Sarajevocentričnost", kako je rekao, nije dobra te će se Socijaldemokrati BiH ili, skraćeno, SDBiH, boriti za prava građana, a ne za privilegije članova.

(Tuzlainfo.ba)

 


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu