DSO Promus

četvrtak, 01 Avgust 2019 09:53

Velik uspjeh učenika iz Tuzle: Tarik Džambić bronzani na Microsoftovom takmičenju u New Yorku

0108 tarik

Učenik JUMS Eletrotehnička škola Tuzla Tarik Džambić na svjetskom Microsoft Office Specialist takmičenju koje se održalo u New Yorku je osvojio bronzanu medalju.

Radi se na IT takmičenju iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint na kojem su na nivou takmičenja u BiH pobijedio Sead Smailagić, također učenik Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle, a pored njega i Džambića na završno takmičenje se plasirao Almir Subašić koji je kao i džambić bio najbolji u  svojoj kategoriji.

Ekipa JUMS eletrotehnička škola Tuzla kao i za državno takmičenje se pripremala pod mentorstvom profesora, mr. sci. Damira Kunosića.

Podsjećamo, na prošlogodišnejm Microsoft Office Specialist Svjetskom takmičenju, a nakon što su bili najbolji na državom takmičenju, našu državu su predstavljala tri učenika JUMS Elektrotehničke škole iz Tuzle Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić, a tada je Smailagić osvojio treće mjesto i bronzanu medalju iz oblasti Excel 2016.

Džambić koji je osvojio bronzanu medalju u oblasti Excel 2016, a pored priznanja je dobio i novčanu nagradu od 1.500 USD.

(Tuzlainfo.ba/A.V.)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu