U Gračanici najavljen bogat ljetni program

by Tuzla Info
| 19:00

Javna ustanova Bosanski kulturni centar (BKC) Gračanica i ovog ljeta na više lokacija organizira 22. izdanje tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije „Ljetne večeri pod lipama Gračanice“, a u narednih mjesec Gračanlije i goste očekuje mnogo zabave.

 

Planirano je više koncerata zabavne, ozbiljne i narodne muzike, izložbi slika i fotografija, smotri folklora, koncerata sevdaha.

Novina u ovogodišnjoj organizaciji manifestacije „Ljetne večeri pod lipama Gračanice“ je ta što će se određene priredbe, predstave i zabave održati u nekoliko mjesnih zajednica. Tako su već počeli „Dani Babića“ na izletištu Vis, održani su „Večer ilahija i kasida“, smotra folklora u Stjepan Polju, te koncert Murisa Varajića u centru grada. Slijede večeri folklora i sevdaha u Doborovcima i Piskavici – kaže direktor BKC-a Nedžad Peljto.

 

Naglasio je da treba posjetiti izložbu slika Gračanlije Mehmeda Alića Gljive, izložbu fotografija „Gračanica kroz vrijeme“, koncert Fondacije „Sevdah“, na kome će nastupiti Sejo Pitić, Esad Kovačević, Alma Subašić, Zanin Berbić, ali i koncert Gračanlije Mahira Mulalića, prošlogodišnjeg pobjednika muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Prošla je godina od moje pobjede u „Zvezdama Granda“ i nezapamćenog dočeka u mojoj Gračanici. Sada je došlo vrijeme da svojim sugrađanima i svima koji 13. avgusta dođu u Gračanicu poklonim koncert. Zaslužili su. Prvi put ću na koncertu otpjevati svoju novu pjesmu „Dat će Bog“- kazao je Mahir Mulalić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.