Sloboda sutra dočekuje Radnik: Stručni štab ne može računati na najboljih 11

by nedim
| 10:01

Mile Lazarević, novi šef Stručnog štaba FK Sloboda

FK Sloboda novu premijerligašku sezonu otvara domaćom utakmicom protiv Radnika iz Bijeljine.

U novu sezonu Tuzlaci ulaze sa novim menadžmentom, stručnim štabom i skoro kompletnim novim timom koji treba iznijeti prvi dio sezone.

Na Tušanj su u preteklih mjesec dana stigli Irfan Fejzić, Almir i Amer Bekić, Samir Bekrić, Abid Mujagić, te manje afirmisani igrači iz prvologaških ekipa, dok je na klupi Slobode Nalića zamijenio Mile Lazarević.

– Imamo zajednički cilj, a to je Sloboda na pravom putu i da ostvari zacrtane ciljeve. Pet sedmica smo na okupu, radimo sa igračima od kojih je većina pristigla iz Prve lige FBiH i Prve lige RS. Na okupu smo pet sedmica i prolazili smo kroz period velikog protoka igrača. Uspjeli smo to selektirati. Mislim da ćemo spremno ući u prvo kolo – rekao je Mile Lazarević, trener tuzlanskog premijerligaša, koji je za prvo kolo uigravao i dva stranca Dušana Ristića i Yoanna Martelata, a oni nažalost nemaju pravo nastupa.

-Vidjet ćemo alternative za startnih 11 protiv Radnika. Znamo da je Radnik kvalitetna ekipa. Ne tražimo alibi, ali oni već tri godine imaju stabilnu i ekipu u kojoj svake godine nadograde sa dva igrača. Vidjeli ste kako su nesretno izgubili u Evropi. Dobro ih poznajemo, više nego oni nas u ovom trenutku – istakao je novi trener Slobode.

Utakmica između Slobode i Radnika igra se u nedjelju od 20 sati, uz prijenos na BHT. Duel će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

(Tuzlainfo.ba)