DSO Promus

četvrtak, 18 Juli 2019 15:03

U subotu treći tuzlanski polumaraton i akcija ”Za nekoga sa autizmom”

2207 maratonci

Ovogodišnji tuzlanski polumaraton okupit će stotine trkača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a na ovogodišnjoj trci svoje učešće najavili su i takmičari iz više Evropskih zemalja, pa čak i iz Kenije, Amerike, Kanade i Australije.

Iz Atletsko-rekreativnog kluba ”Rekreativci” navode da će se i ove godine trčati na pet i 21 kilometar.

Okupljanje takmičara je na Trgu slobode, a trka počinje u 20:30 sati.

”Ove godine za razliku od prošle, imamo i dvije dječije trke do 7 i do 14 godina, nakon toga starta Polumaraton i Fun run utrka. Fun run utrka je najčešće za građane i rekreativce koji trče  do pet kilometara” – istakla je za RTV Slon Vedrana Ajanović, sekretar ARK ”Rekreativci” Tuzla.

Organizatori očekuju da će ova utrka oboriti rekord po broju učesnika. Što se tiče polumaratona, on se trči na tačno 21 kilometar i 109 metara i staza je od ove godine certificirana, odnosno rezultat trkača može biti uzet za kvalifikaciju za neke druge utrke.

U vrijeme održavanja trećeg tuzlanskog polumaratona, u periodu od 19:30 do 23 sata doći će do obustave saobraćaja dionicama kojima će se trčati ova utrka. Regulaciju saobraćaja vršit će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Organizatori pozivaju građane na strpljenje i razumijevanje, te da izađu na ulice i podrže ovaj sportski događaj.

U okviru 3. tuzlanskog polumaratona provodi se i akcija ”Za nekoga sa autizmom”. Riječ je o projektu Centra za ranu intervenciju ”Mali svijet” iz Lukavca u kome borave djeca sa autizmom, a odvijat će se na način da bilo ko od zainteresovanih može ”otkupiti” kilometre nekog učesnika polumaratona. Sav novac koji se prikupi, ide na račun organizacije za redovne aktivnosti.

(TI/RTV Slon)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu