DSO Promus

srijeda, 17 Juli 2019 13:44

Bijedić: Dajemo podršku Vujoviću i Tokiću, postoji mogućnost formiranja nove stranke

1704 enver bijedic

Dio članstva Socijaldemokratske partije Tuzlanskog kantona okupljen oko doskorašnjeg predsjednika Kantonalne organizacije Envera Bijedića, dali su podršku Žarku Vujoviću i Huseinu Tokiću koji su isključeni iz Kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK i ove političke organizacije.

Ta reakcija rukovodstva SDP-a iz Sarajeva, uslijedila je nakon što su Vujović i Tokić odlučili podržati SDA i ostale stranke u Kantonalnoj skupštini koje čine novu većinu.

Za ulazak u vlast sa SDA također se zalagao i Bijedić, kao i, kako je to rečeno na današnjoj konferenciji za medije, veliki dio općinskih/gradskih odbora SDP-a u Tuzlanskom kantonu.

“Dajemo punu podršku Vujoviću i Tokiću i ne podržavamo Odluku o nestatutarnom isključenju iz SDP-a. Ukoliko Predsjedništvo stranke ne povuče ovu odluku, bit ćemo prinuđeni svoju političku karijeru tražiti u novom političkom subjektu”, naveo je Bijedić, dodavši da to neće biti nijedna od postojećih stranaka.

Nije isključio mogućnost formiranja nove političke stranke koju će činiti članovi SDP-a koji su za ulazak u vlast sa SDA i ostalim strankama u TK.

Na pitanje koliko članova Kantonalnog odbora i općinskih/gradskih odbora u TK podržavaju Vujovića i Tokića kazao je kako je u pitanju veliki broj istaknutih dugogodišnjih članova SDP-a, kao i dio mladog kadra.

Ako ovakvo stanje ostane, četiri ili pet poslanika u Federalnom parlamentu povući će se iz SDP-a, što će biti veliki gubitak za stranku, dodao je na kraju Bijedić.

(TI/RTV Slon)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu