Pokrenut postupak: Vlada TK počinje rekostrukciju tri zgrade za smještaj svojih institucija

by admin
| 14:32
0802 vlada tk 2

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o pokretanju otvorenog postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovne zgrade u Ulici Rudarska 65 Tuzla.

Planom javnih nabavki Vlade Tuzlanskog kantona za period 2014.-2016. godine utvrđeno je izvršenje radova na objektu u vlasništvu Tuzlanskog kantona u ul. Rudarska 65. Planirano je da se u 2014. godini provede postupak javnih nabavki radova sanacije navedenog objekta i okončaju radovi a da se Budžetom za 2015. i 2016. godinu planiraju sredstva za plaćanje izvršenih radova.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim Prihvata tekst predugovora o zakupu poslovnog objekta – upravne zgrade DD u mješovitoj svojini p.o. Tvornica transportnih uređaja TTU u ul. 18. hrvatske brigade 25 koji je osnov za zaključenje glavnog ugovora o zakupu.

Zaključkom Vlade zadužen je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa i nadležna Komisija da započnu izradu nacrta potrebne tenderske dokumentacije, ugovora i drugih dokumenata neophodnih za započinjanje postupka javnih nabavki za izvođenje radova rekonstrukcije i adaptacije poslovne zgrade TTU Tuzla, Sodaso Tuzla i poslovnog objekta u ul. Rudarska 65 Tuzla, za smještaj kantonalnih organa i institucija.

Kako bi započeli postupak javnih nabavki adaptacije poslovne zgrade TTU Tuzla, neophodno je zaključiti Predugovor o zakupu kao osnov za ulaganje u tuđa sredstva. Na taj način se ne bi stvarala obaveza plaćanja zakupnine na predmetnom objektu do okončanja adaptacije i useljenja u navedeni objekat.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.