UKC Tuzla: Klinici za bolesti uha, grla i nosa doniran novi ultraharmonijski skalpel

by nedim
| 7:51

Društveno odgovorna kompanija Hifa Petrol donirala je Klinici za bolesti uha, grla i nosa UKC Tuzla ultraharmonijski skalpel koji će se koristiti prilikom operativnih zahvata kao što su operacije mekih tkiva, krajnika, štitne žljezde i larinksa.

Donaciju vrijednu više od 30.000 KM načelniku Klinike za bolesti uha, grla i nosa UKC Tuzla, prof.dr. Fuadu Brkiću, uručio je direktor i vlasnik najuspješnije bh. naftne kompanije, Hajrudin Ahmetlić.

Prof.dr. Fuad Brkić je izrazio zahvalnost kompaniji Hifa Petrol i njenom direktoru, gospodinu Ahmetliću ističući zadovoljstvo zbog tog vida suradnje u cilju dobrobiti pacijenata. Prof.dr. Brkić je istakao da će nabavkom novog ultraharmonijskog skalpela biti olakšan veliki broj operativnih zahvata koji se izvode na ovoj klinici.

“Benefit za naše pacijente se ogleda u tome što je boravak u bolnici znatno kraći pa postoperativni tok teče brže, učinkovitost operacije i rezultati su puno kvalitetniji”, istakao je profesor Brkić.

“Kompanija Hifa Petrol kao društveno odgovorna kompanija svakodnevno doprinosi razvoju zajednice i društva i nadam se da će današnja donacija doprinijeti efikasnijem i lakšem radu osoblja Klinike za bolesti uha, grla i nosa”, rekao je gospodin Ahmetlić koji je kao pacijent na klinici proveo deset dana i zbog zadovoljstva radom cjelokupnog osoblja klinike izrazio želju da donira pomenuti aparat.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se i prof. dr. Šekib Umihanić, šef Odjeljenja za otorinolaringologiju.

“Upotreba ultraharmonijskog skalpela na Klinici za bolesti uha, grla i nosa, UKC Tuzla, započela je prije 10-tak godina. Korištenjem navedenog uređaja, koji je u mnogo čemu pomogao pacijentima i operatorima, smo prednjačili u cijeloj Bosni i Hercegovini, u odnosu na ostale ORL klinike. Tadašnjim, starim, aparatom je urađen izuzetno veliki broj operacija štitne žlijezde, krajnika kao i operacija ostalih mekih tkiva. Nažalost, vremenom se aparat, to jest radni dijelovi koji su u direktnom kontaktu sa tkivom, su se istrošili i navadena metoda je napuštena. Gospodin Hajrudin Ahmetlić je prepoznao potrebu i izuzetnu važnost nabavke novog aparata, te mu se ovom prilikom zahvaljujem na vrijednoj donaciji, a posebno se zahvaljujem na prepoznavanju naših stvarnih potreba kao i zahtjeva moderene medicine za savremenom opremom” – istakao je Umihanić, navodi se u informaciji UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)