Vanredna sjednica Vlade TK: Odobrena zapošljavanja na Univerzitetu, sudovima, zavodu, ministarstvu…

by nedim
| 16:40

Vlada Tuzlanskog kantona danas je održala 34. vanrednu sjednicu na kojoj je po već ustaljenoj praksi bavila kadrovskim pitanjima.

Dako je danas dala i saglasnosti za prijem uposlenika na JU Univerzitet u Tuzli i to na pozicije „Kurir“, „Laborant“, „Moler“, „Referent za studentska pitanja“, „Saradnik na pripremi dokumentacije za trezor“, „Stručni saradnik u Uredu za nastavu i studentska pitanja“, „Tehnički sekretar organizacione jedinice“ i „Viši stručni saradnik za radne odnose“.

Također, saglasnost je data Općinskom sudu u Lukavcu za prijem državnog službenika u radni odnos na poziciju „Šef pisarnice – glavni upisničar“, Općinskom sudu u Srebreniku za prijem namještenika u radni odnos na poziciju „Viši referent za operativno – tehničke poslove (daktilograf)“ i Kantonalnom zavodu za pružanje pravne pomoći za prijem dva državna službenika i jednog namještenika u radni odnos na pozicijama „Pomoćnik direktora za krivični postupak“, „Pomoćnik direktora za pravnu pomoć maloljetnicima“ i „Viši referent (vozač – kurir)“.

Vlada je danas dala i saglasnost Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona da putem sporazumnog preuzimanja popuni radno mjesto državnog službenika pomoćnika ministra za kulturu.

(Tuzlainfo.ba)