Rat saopštenjima SDP i SDA TK, a tema je mladi premijer Tuzlanskog kantona

by nedim
| 15:44

Danas se saopštenjem za javnost oglasio KO SDP Tuzla, a nije dugo trebalo da dobiju odgovor iz KO SDA TK.

Oba saopštenja prenosimo u nastavku.

Saopštenje KO SDP Tuzla:

Bosna i Hercegovina je, vjerovatno, jedina zemlja u svijetu u kojoj vlasti ne poduzimaju ništa da pomognu građanima kako bi prebrodili veliku krizu i enormno povećanje troškova života. Nažalost, građani su već odavno shvatili da se ne mogu osloniti na ovakvu vlast, kojoj je jedina briga da zadrži postojeće stanje, proćerda budžet i ostane na vlasti. Stoga ne iznenađuje što Bosnu i Hercegovinu svakim danom napuštaju mladi, obrazovani ljudi, zanatlije, ali i kompletne i dobro situirane porodice, mišljenja su u SDP-u.

˝Podaci Agencije za statistiku BiH da je stopa inflacije u Bosni i Hecegovini dostigla najviši nivo u historiji trebali su biti alarm za poduzimanje hitnih mjera za pomoć stanovništvu.Međutim, svima je jasno da je ovakva vlast postala svrha samoj sebi i da ne osjeća probleme građana, koji žive na rubu egzistencije. Po uzoru na starije i iskusnije kolege u Vijeću ministara i Vladi FBiH, slično se ponaša i neiskusni premijer Vlade TK kojom, po našem mišljenju, iz sjene upravlja ‘tajkunsko-huškački lobi'˝, saopštili su iz ove stranke.

Kako su istakli, umjesto da se uhvate u koštac sa realnim problemima i izađu sa konkretnim planovima za pomoć stanovništvu najmnogoljudnijeg kantona, kadrovi SDA, koji predvode vlast u TK, zabavljaju javnost međusobnim nagurivanjima, prostačkim psovkama i možda još nekim ružnim dešavanjima za koje je javnost ostala uskraćena.

˝Po onoj narodnoj „Selo (čitaj – Kanton) gori, a Irfan se češlja“, SDA u Tuzlanskom kantonu ima mnogo važnijih problema od građana, jer je strateški važno za razvoj Kantona ko će se naći na kojoj poziciji na listi SDA za predstojeće Opće izbore.Za Kanton je (ne)važno, skoro kao „vitalni Žaretov interes“, da li će prvi na listi biti „hodžin“ iz Živinica ili „Skopljakov“ iz Lukavca. Možda se na kraju i dogovore da obojica budu „prvi“, jedan bi na primjer mogao na listu SDA, a drugi na listu DF-a, jer ionako rade za istog poslodavca, samo u različitim poslovnicama. Zbog toga je jako važno da građani Tuzlanskog kantona prepoznaju, zapamte i na izborima kazne takve stranke te ih pošalju na političko smetljište. Samo na takav način se može prekinuti opća bezosjećajnost i nebriga  prema građanima TK, koji zaslužuju bolju, pošteniju i odgovorniju vlast˝, saopštili su iz KO SDP Tuzla.

Saopštenje KO SDA TK:

Da se koalicioni partneri SDP i PDA ne mogu pomiriti sa činjenicom da je vlada Irfana Halilagića za samo nekoliko mjeseci uradila više nego ona „ekspertno-kadrovska“ kojom su zajednički upravljali Mirsad Kukić i Jasmin Imamović za godinu, nije teško zaključiti, posebno ako čitate isprazna saopštenja KO SDP Tuzla, koja su postala smiješna i njihovim članovima.

Vlada najmlađeg premijera u Bosni i Hercegovini je i pored toga što je zahvaljujući licemjernim delegatima SDP-a, PDA i Naše stranke u Domu naroda Parlamenta FBIH ostala bez dodatnjih 10 miliona KM u budžetu, pokazala da konkretnim mjerama i izdvajanjima više brine o porodiljama, penzionerima, boračkoj populaciji, socijalno-ugroženim porodicama, poljoprivrednicima… nego i jedna vlada prije nje. O tome govore konkretne mjere, nova zakonska rješenja i brojevi.

To su očigledno prepoznali i građani, koji su za kratak period uvidjeli razliku između demagogije Kadrije Hodžića, neustavne sječe direktora u školama, nezakonitih i stranačkih zapošljavanja u UKC Tuzla sa jedne i konkretnog rješavanja životnih problema za kratko vrijeme sa druge strane.

To je ono što najviše brine drugove iz KO SDP Tuzla, koji su očigledno izgubili povjerenje svog članstva nedosljednim koaliranjem sa privatnom partijom Mirsada Kukića, koga su godinama označavali kao najveći problem Tuzlanskog kantona.

Zanimanje za unutarstranačke odnose u KO SDA TK, stranke koja je na posljednjim lokalnim izborima imala najveću podršku građana u Tuzlanskom kantonu je nevješt pokušaj bježanja od svojih problema i pokazatelj straha i panike u KO SDP TK, jer su svjesni da će od svojih glasača biti žestoko kažnjeni.

KO SDA TK svim svojim kapacitetima će dati još jaču podršku aktuelnoj Vladi TK i premijeru Irfanu Halilagiću, koji pokazaju i da SDA i ovaj kanton sa novim snagama i idejama mogu napraviti krupne pomake, navodi se u saopštenju Kantonalnog odbora SDA TK,

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.