DSO Promus

četvrtak, 11 Juli 2019 10:52

HDZ BiH Soli: Na XXII. Izbornoj skupštini izabrani novi članovi Županijskog odbora

1107 hdz

U nedjelju su na XXII. Izbornoj skupštini izabrani novi članovi Županijskog odbora HDZ BiH Soli čime su okončan unutarstranački izbori ove stranke području Tuzlanskog kantona.

Izbornoj skupštini prisustvovalo je 88 izaslanika od pozvanih 100, a novi saziv Županijskog odbora čini sedamnaest članova iz šest gradskih i općinskih organizacija.

Prije nego što se pristupilo kandidiranju i izboru članova, nazočne su pozdravili gosti koji su uveličali izbornu skupštinu i to fra Mario Divković gvardijan samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli, predstavnici PDA i SBB BiH, HKD Napredak kao i predstavnici braniteljskih udruga HVO.

Izvještaju o radu za prethodni period podnio je predsjednik Danijel Nikolić koji je istakao da HDZ BiH uživa ogromnu potporu unutra hrvatskog naroda i to najviše zahvaljući činjenici da su svi stranački dužnosnici uključeni u sve što se na ovom području događa.

- Ne bježimo od odgovornosti iako je vrlo složeno djelovati u političkom ambijentu kakav je u tuzlanskoj županiji, a otežavajuća okolnost je i to što u proteklo vrijeme HDZ BiH nije bio dio struktura vlasti u ovoj županiji. Istaknuto je kako se očekivala i jače zalaganje stranačkog vrha u političkim pregovorima  s drugim strankama naročito kad se radi o poziciji HDZ BiH u županijskim i lokalnim sredinama jer tu naprosto bez jake podrške koja će biti kompenzirana kroz neke druge razine vlasti nema uvažavanja nas iz HDZ BiH - istakao je između ostalog Nikolić.

Nakon što su utvrđene liste kandidata za županijski odbor iz svake od gradskih i općinskih organizacija tajnim glasanjem u novi saziv Županijskog odbora HDZ BiH Soli izabrani su Danijel Nikolić, Jasminka Mijatović, Nikica Vidović, Dejan Kovačević, Ivo Andrić Lužanski, Suzana Petrović, Maja Pođanin iz GO Tuzla. Iz GO Živinice izabrani su Božo Antunović, Željko Tomić i Goran Mišić, a iz GO Srebrenik Ana Veselčić i Mato Matijević. Iz GO Gradačac u novi saziv županijskog odbora izabrani su Marijan Šimić i Anto Dujaković, dok si iz OO Drijenča-Čelić izabrani Vinko Pavlović i Anđelko Knežević, a iz OO Lukavac izabran Jozo Tunjić.

Pored izabranih u Županijski odbor po dužnosti su još i Mijo Krešić, član Predsjedništva HDZ BiH, Barbara Pavljašević, predsjednica ŽO ZŽ KKK i Dražan Divković, predsjednik ŽO Mladeži.

Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su Božana Vilušić Tomić, Ilija Maričević i Slobodan Babić.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu