Premijer TK obećao pomoć za rješavanje problema vodosnabdijevanja Gračanice

by Tuzla Info
| 18:00

Premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića upoznao je danas gradonačelnik Gračanice Nusret Helić o aktuelnim projektima za čije okončavanje je Gradu potrebna finansijska pomoć Kantona.

Sastanak, kojem su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Emir Begić, savjetnik premijera Hasan Fehratović te pomoćnik gradonačelnika za poduzetništvo, lokalni razvoj i finansije Nihad Sinanović, bio je prilika za prezentaciju ključnih projekata kada je u pitanju vodosnabdijevanje Gračanice i stanja u kojem se nalazi izgradnja sportske dvorane.

Naglasivši da Vlada TK ima odgovornost prema građanima cijelog kantona, premijer Halilagić je kazao da će putem resornih mnistarstava pronaći način da se pomogne Gradu Gračanica u njihovim nastojanjima da riješe problem vodosnabdijevanja i sportske dvorane za učenike dvije srednje škole.

Velike investicije potrebne za bušenje eksploatacionih bunara i izgradnju bunarskih zahvatnih objekata za potrebe vodosnabdijevanja grada Gračanica, prema riječima gradonačlenika Helića, iscrpile su sredstva Grada.

Prema riječima premijera Halilagića, Vlada TK podržava napore koje Gračanica kontinuirano ulaže u razvoj Grada i njen moto je ravnomjerna raspodjela ka svim općinama i gradovima TK.