Donacija Osnovnoj školi Husino: Đaci dobili 75 lektirskih naslova vrijednih 400 eura

by admin
| 9:42
0101 donacija husino

Wienna insurance Group (WIG), jedna od vodećih austrijskih osiguravajućih kuća, donirala je Osnovnoj školi „Husino“, u istoimenoj tuzlanskoj mjesnoj zajednici, komplet školskih lektira za biblioteku ove škole.

Vrijednost donacije je 400 EURA, a škola je dobila 75 lektirskih naslova, kojih nema u biblioteci.

Ovu donaciju je realiziralo Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču.

Nedim Sivčević, direktor OŠ „Husino“, zahvalio se na donaciji. Direktor Sivčević je kazao da ova škola veoma teško dolazi do lektira, zbog čega je ova donacija dragocjena ispomoć. „Zahvalni smo Udruženju Medo i grupaciji WIG, koji su prepoznali našu potrebu da omogućimo našim učenicima da mogu čitati lektire“.

Lektire je ovoj školi uručio Hazim Karić, saradnik na projektima Udruženja Medo. On je kazao da je ova donacija dio velikog projekta Udruženja, čiji volonteri i aktivisti neumorno rade na tome da se djeci u Bosni i Hercegovini unaprijede uslovi za školovanje. Udruženje u ovoj fazi projekta, uz pomoć svojih prijatelja, osigurava lektire za školske biblioteke i tako omogućava djeci da na lahak i jednostavan način dođu do štiva koja će im uljepšati djetinjstvo i odrastanje. Nadamo se i dalje podršci naših prijatelja u ovome časnom poslu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.