Na granici ljudskih mogućnosti: Tuzlak Mladen Nedić okončao dupli triatlon dug 452 kilometra!

by admin
| 11:00

Tuzlak Mladen Nedić, „Čelični Bosanac” jedan od rijetkih sportista koji brane boje Bosne i Hercegovine na takmičenjima u disciplinama na granici ljudske izdržljivosti, proteklog vikenda je napravio novi podvig.

Kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, Nedić je proteklog vikenda u slovenskim Bakovicama učestvovao na Svjetskom prvenstvu u dvostrukom ultra trialtonu (dvostruki ironman) i postao prvi Bosanac i Hercegovac koji je uspio završiti uvu utrku.

Utrka se sastojala od 7.6 km plivanja (20 krugova) u umjetnom jezeru pored Bakovaca, 360 km vožnje bicikla (72 kruga) bez vožnje u zavjetrini i dva maratona, 84.4 km, sa sveukupno pređena 452 kilometra.

Mladen Nedić je utrku okončao vremenom od 28.45.41 sa zaostatkom od osam sati za pobjednikom Winn Smithom Matthewom iz Velike Britanije.

-Primarni cilj mi je bio završiti trku u limitu od 34 sata, te dostojno predstaviti Bosni i Hercegovinu, Tuzlu i klubove BK Jedinstvo i ARK Rekreativci čiji sam član. Na kraju sam postignutim vremenom više nego zadovoljan, kada se uzme u obzir težina i zahtjevnost trke, te period u uslovi priprema za ovo takmičenje – istakao je Mladen Nedić, „Čelični Bosanac”.

Uporni Tuzlak, koji se ovim zahtjevnim sportom bavi rekreativno s jedinim ciljem da motiviše mlade koji će nastaviti njegovim putem, posebnu zahvalnost ističe svom timu, porodici i sponzorima bez kojih nebih mogao nastupiti na takmičenju gdje se zbog njega po prvi put vijorila zastava Bosne i Hercegovine.

-Bez podrške porodice i mog tima koji me pratio nepunih 30 sati, sigurno ne bih mogao uspjeti, kao niti bez finansijske pomoći sponzora i donatora Xella BH doo, Opština Tuzla, NLB Banka, Bony, Navigo sistem, M bike shop, Pharma Maac i gospodina Nezira Čorbića – istakao je Nedić.

Svjetsko prvenstvo u Sloveniji održano je pod okriljem Svjetske ultra triatlonske organizacije UITA.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Rezultate pogledajte ovdje.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.