„Vazdušna banja„: „Muška voda„ počinje s radom, Vlada TK većinski vlasnik

by admin
| 12:04
1308 muska voda

Vlada Tuzlanskog kantona (TK) je u saradnji s načelnikom Općine Kladanj Jusufom Čavkunovićem poduzela prve korake kako bi sportsko – rekreativni kompleks „Muška voda“ počeo s radom.

Urađeni su priključci za napajanje vodom i električnom energijom, što su preduslovi da „vazdušna banja“ ugosti sve željne relaksacije i odmora. 

Vlada TK-a kao većinski vlasnik kompleksa, a riječ je o ukupnoj vrijednosti kapitala od 7,8 miliona KM, želi pored postojećih pet uposlenika proširenjem ponude otvoriti i nova radna mjesta te pronaći strateškog partnera. 

U narednim danima počet će s radom restoran u okviru kompleksa, a ubrzo će za potrebe „škole u prirodi“ biti u funkciji smještajni kapaciteti – tri bungalova i 12 soba. U ovoj godini bit će saniran prilazni put, a dostupnost će olakšati i tunel „Karaula“ gdje će danas biti ozvaničen početak radova. 

Očekuje se da od septembra ove godine sportsko – rekreativni kompleks „Muška voda“ počne s obavljanjem redovnih aktivnosti, saopćili su iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.