Vlada FBiH nagradila ”Flek Tom-Cat”: Za zlato Igora Emkića 2.000 KM u klupsku kasu!

by admin
| 7:24
0211 igor emkic

Na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici donijela nekoliko odluka o dodjeli nagrada sportistima i sportskim kolektivima.

Hrvatskom sportskom klubu ”Zrinjski” iz Mostara i Ženskom nogometnom klubu ”SFK 2000” iz Sarajeva, nogometnim prvacima u sezoni 2013/2014, dodijeljene su novčane nagrade u iznosu od 15.000 KM.

Stonoteniskim prvacima BiH u prošloj sezoni u muškoj i ženskoj konkurenciji, Stonoteniskom klubu ”Mostar” i STK ”Spin 2012”, uručene su nagrade u iznosu od 5.000 KM, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Federalna vlada je danas donijela i Odluku o dodjeli nagrade Paraolimpijskom komitetu BiH za sportiste invalide u alpskim disciplinama koji su ispunili paraolimpijske norme za zimske paraolimpijske igre u Sočiju 2014, Ilmi Kazazić i Senadu Turkoviću, koji će dobiti po 5.000 KM

Novčana nagrada dodijeljena je i Taekwondo klubu ”Magone” iz Livna za osvajanje titule državnih prvaka Bosne i Hercegovine u konkurenciji seniora u 2014. godini i to najboljoj seniorki Ivani Džeko i najboljem senioru Vedranu Ćubeli u iznosu od po 5.000 KM.

Za prvo mjesto lgora Emkića na svjetskim borilačkim igrama 2013, Klubu borilačkih sportova ”Flek Tom-Cat” iz Tuzle će biti dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 2.000 KM.

Nagrade u istom iznosu će biti uručene Karate klubu ”Champion” s Ilidže za prvo mjesto Anesa Čonge na 49. evropskom prvenstvu u juniorskoj kategoriji i Merisu Mehoviću za osvojeno treće mjesto na tom prvenstvu u kategoriji seniora.

(Fena)