DSO Promus

srijeda, 19 Juni 2019 18:40

Suzbijanje rada "na crno": Saradnja Poreske uprave FBiH i Uprave policije MUP-a TK

1906 bht

Predstavnici Poreske uprave FBiH i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona potpisali su Protokol o saradnji, čime je ozvaničen nastavak zajedničkog djelovanja.

Rezultat saradnje je oko 6100 radnika zatečenih u radu „na crno“ u protekle dvije godine u Federaciji, brojni zapečaćeni objekti i najveći rast prihoda u regionu.

„To je onaj direktni efekat. indirektni efekat je puno veći iz razloga kad mi dođemo u jedno područje i zapečatimo dva-tri objekta, često se događa da susjedi koji imaju neprijavljene radnike, odu i prijave te radnike. Tako da ovaj direktni efeket je prijava radnika uz pečaćenje poslovnog objekta i taj se pečat nije skidao dok se ti svi radnici nisu prijavili“, ističe v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović.

Iz Uprave policije podsjećaju da saradnja na terenu traje duže vrijeme, i da se radi samo o nastavku aktivnosti.

„Mi smo ovdje konkretizovali neke naše zajedničke aktivnosti, sve s ciljem suzbijanja sive ekonomije, kao i efikasnije i ekonomičnije naplate javnih prihoda. MUP TK će i u narednom periodu osigurati neophodnu pomoć za sve aktivnosti, posebno u slučaju obavljanja inspekcijskog nadzora“, kazao je direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

(TI/BHT)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu