Tuzla: Uhapšen razbojnik osumnjičen za krađu televizora, računarske opreme, kamera…

by admin
| 14:37
1408 mup

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su Admira Ć. iz Tuzle, koji je u proteklih nekoliko mjeseci počinio više krađa na prostoru TK.

Posljednja u nizu krađa koju je počinio, bila je preksinoć u prostorijama Kantonalnog odbora Stranke za BiH, gdje je Admir ukrao računarsku opremu i druge tehničke aparate.

-Prvu veću krađu osumnjičeni je počinio u noći sa 25. na 26. juli u objektu kompanije “Info top”, te nedavnu krađu u prostorijama Stranke za BiH. Admir Ć. je danas uhapšen i priveden u prostorije MUP-a TK, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada-kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Admir Ć. je u potpunosti priznao izvršenje oba krivična djela, a sve ukradene predmete dobrovoljno je predao pripadnicima tuzlanske policije. 

Svi predmetni danas će po okončanju istrage biti vraćeni vlasnicima, a prilikom krađe pričinjena je materijalna šteta od 18.000 maraka u kompaniji “Info top”, te 3.000 maraka u KO SzBiH Tuzla.

Mešu ukradenim predmetima bili su LCD televizori i monitori za računare, HD kamere, kućišta za računare, pojačala i zvučnici za razglas, te druga vrijedna tehnička oprema.

(TI/Bportal.ba)