DSO Promus

ponedjeljak, 17 Juni 2019 17:07

Priprema se rukometni spektakl u Tuzli: Turnir veterana privukao slavne rukometaše i njemački Bayern

1706 vujovic

Predstojećeg vikenda na terenima sa vještačkom travom stadiona „Tušanj“ u Tuzli održat će se četvrto izdanje turnira za rukometne veteranke i veterane „Na zrnu soli“.

Ovogodišnji turnir će po broju učesnika biti najmasovniji, a pored ekipa iz zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije svoj dolazak u Tuzlu najavili su veterani minhenskog Bayerna, te ekipe iz Rumunije. 

-U ovoj godini slavimo 100 godina Radničko-sportskog društva „Sloboda“ i 60 godina od osnivanja RK „Sloboda“ tako da i ovoga puta želimo biti dobri domaćini i da se priča o tutnitu u Tuzli još dalje čuje – kaže Zlatko Cipurković, predsjednik VRK „Sloboda“ Tuzla. 

Svoj dolazak kao gosti najavili su Svetlana Kitić, Tuzlanka i najbolja rukometašica svijeta svih vremena, legendarni asovi šabačke Metaloplastike i reprezentacije Jugoslavije Veselin Vujović i Jasmin Mrkonja. 

Turnir počinje u petak, a završava u subotu. Organizator se pobrinuo i za druženja između utakmica i takmičarskih dana koji su prethodnih godina bili nezaboravni.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu