VIDEO / Mladi iz Beograda i ove godine prisustvuju komemoraciji na Kapiji

by nedim
| 13:50

Članovi organizacije “Inicijativa mladih za ljudska prava” iz Beograda i ove su godine su prisustvovali komemorativnom obilježavanju godišnjice masakra na Kapiji, najvećeg zločina u historiji Tuzle.

Pod istim motom kao i prethodnih godina „Premladi da se sjećamo, odlučni da nikad ne zaboravimo“, Beograđani su organizovali mirnu šetnju ulicama Tuzle i dali su počast na Kapiji, posjetili Aleju mladosti na Slanoj Banji gdje su ukopane žrtve ovog ratnog zločina.

– Ono što je prvi cilj našeg dolaska u Tuzlu je da pošaljemo poruku mira i solidarnosti sa građankama i građanima Tuzle i da pokažemo da postoje glasovi iz Srbije koji žele da govore i ovom zločinu – rekla je Maja Živić iz Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je istakla problem neprocesuiranja Novaka Đukića, pravomoćno osuđenog generala VRS za zločine na Kapiji koji je zahvaljujući vlastima u Srbiji još uvijek slobodan čovjek.

U delegaciji na Kapiji zajedno sa mladiim iz Beograda bila je i ekipa iz Inicijative mladih za ljudska prava iz Sarajeva YIHR BiH. /S.P./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.