VIDEO / Maturski koncert Elnura Avdibašića: Mladi violinista zadivio publiku

by nedim
| 20:23

Taktovima djela njemačkog kompozitora Johanna Sebastiana Bacha započeo je večerašnji maturski koncert mladog violiniste Elnura Avdibašića, učenika četvrtog razreda Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” u Tuzli.

Publika u Ateljeu “Ismet Mujezinović” aplauzom je nagradila izvođenje svake numere iz šarolikog repertoara sa kojim se umjetnik predstavio. Kako je i sam izjavio, zahvalnost za tako koncipiran program duguje svojoj profesorici mr. Jasmini Kasumović, pod čijim budnim okom ove godine završava Srednju muzičku školu.

Vrijedi napomenuti da je tokom svog školovanja Elnur Avdibašić imao sve petice u Srednjoj muzičkoj školi, ali i Gimnaziji “Meša Selimović” koju je uporedo pohađao. Značajne rezultate ostvario je i na brojnim takmičenjima.

– Spremao se posljednjih godinu dana i nadam se da je publika uživala. Osim profesorice Jasmine, moja najveća podrška su roditelji, prijatelji i ostali profesori iz škole, kazao je Avdibašić za Tuzlainfo.ba

 

Tokom programa smjenjivali su se kompozitori, ali i gosti koji su zajedničkim snagama učinili da publika sa koncerta ne ode nezadovoljna. Tako su Elnurov maturski koncert uveličale mr. Darija Kadrić, zatim trio Lanja, Anja i prof. Senija Berberović. /S. P./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.