DSO Promus

srijeda, 12 Juni 2019 13:47

Uspješna prezentacija Kantonalne privredne komore Tuzla na sajmu ENERGA u Sarajevu

1206 energa kpk

Kantonalna privredna komora Tuzla, zajedno sa članicama koje iskažu interes, već tradiocionalno uzima učešće na sajmu ENERGA. Udruženi, s ciljem povezivanja privrednika Tuzlanskog kantona sa novim poslovnim partnerima, u potrazi za novim tržištima, i sa namjerom da prezentiraju domaće potencijale, aktivno učestvuju i na ovogodišnjem sajmu koji se održava deveti put, a treći od kako je u Sarajevu. 

-Privreda Tuzlanskog kantona kroz predstavljanje Kantonalne privredne komore na ovom sajmu učestvuje od početka, a uvažavajući interes naših privrednika, naš izlagački prostor se iz godine u godinu proširuje – kazao je Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

Činjenica da je ENERGA iz Tuzle preselila u Sarajevo nije utjecala na zainteresiranost privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona.

-Energa se etablirala u jedan specijalizovani sajam, koji iz godine u godinu raste, pokazuje specifičnosti ove grane privrede, prezentiraju se nove tehnologije iz obnovljivih izvora energije, a  konferencije i diskusije, koje se cjelodnevno održavaju značajne su za razvoj sektora energetike i cjelokupan razvoj privrede u BiH - istakao je Kikanović.

Tako su, na danas održanim b2b susretima u okviru prve sesije “Austria Showcase”, i privrednici iz Tuzlanskog kantona održali veliki broj privrednih susreta. Komora je, uputivši poziv domaćim privrednicima, dala značajan doprinos u ovom povezivanju.

-Ovo je dobra prilika da naši privrednici na jednom mjestu pronađu partnere za zajedničko investiranje, prodaju ili kupovinu proizvoda koji su usko vezani za ovu granu industrije - naglasio je Kikanović.

ENERGA 2019 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i

Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzori projekta su Ured specijalnog predstavnika u BiH, USAID EIA, UNDP, GIZ, FL Wind i BH Telecom.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu