EKO KIDS Challenge: Superfinalisti posjetili Zoo vrt Bingo

by nedim
| 12:20

EKO KIDS Challenge projekat, koji je posvećen generacijama od prvog do devetog razreda osnovnih škola, okupio je više od 15 osnovnih škola sa prostora TK od kojih smo dobili nešto više od 170 crteža sa porukama kako to djeca vide našu zdraviju životnu sredinu.

Nakon dva mjeseca predstavljanja svih likovnih radova, glasanja publike i žirija kroz polufinale i finale ovaj izazov predstavio je najbolje crteže.

Tako su 12. maja svi superfinalisti/ce okupljeni su u Zoo vrtu Bingo na svečanoj dodjeli priznanja kroz koju su imali priliku zajednički prošetati sa Almom Karić, voditeljicom ove prekrasne atrakcije, upoznati jedni druge i preuzeti svoje zaslužene nagrade.

Vrijedne nagrade obezbijedili su prijatelji projekta: kompanija EKO ŽIVOT Tuzla, kompanija Bingo i Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ koji će ugostiti razrede mališana koji su osvojili prva tri mjesta u ovom takmičenju.

Također, sve škole koje su učestvovale kroz svoje đake u ovom konkursu primile su priznanja od Radio Kameleona uz simbolični poklon prijateljstva – sadnicu koju će zasaditi u dvorištima svojih škola.

Čitav projekat ne bi bio moguć bez velike podrške Vlade TK, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona te, Pedagoškog zavoda TK koji je bio ključna spona između naše kuće i osnovnih škola.

Dok čekamo neka naredna druženja želimo podsjetiti kako su nas kroz EKO Kids challenge upravo ovi sjajni mališani podsjetili kako možemo i moramo biti svakodnevno bolji primjer a oni svakako žele bolju budućnost za sve nas.

Najviše glasova na instagram stranici Radio Kameleona osvojili su: Arabela Salihbegović, Hana Kadrić i Iman Efendić.

Odabirom žirija nagradu za najbolji crtež dobili su: Neven Ostojić, Dženana Gruhonjić i Majra Zukić, saopštili su organizatori.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.