Mačkovac: Održana tradicionalna manifestacija “Gastro ponuda Banovići 2022”

by nedim
| 21:39

Na izletištu Mačkovac kod Banovića danas je održana tradicionalna manifestacija “Gastro ponuda Banovići 2022”. Manifestaciju je organizirala Javna ustanova “Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma” Banovići, a sve sa ciljem promocije i očuvanja od zaborava starih bosanskih jela.

Učešće na današnjem događaju, kojeg je otvorio Bego Gutić, načelnik općine Banovići, uzela su brojna udruženja sa područja Tuzlanskog kantona i šire.

– Obzirom da ovdje učestvujemo već nekoliko godina, to samo po sebi kazuje da se na Mačkovcu lijepo osjećamo i podržavamo ovakve manifestacije. Sekcija KUD-a Modrački mornari Šerići “Žene za tradiciju” danas je predstavila brojna tradicionalna bosanska jela kao što su razne vrste pita, punjene paprike, te razne slastice, kazala je za Tuzlainfo.ba Sanela Čičkušić, predsjednica Sekcije žena iz Šerića.

Bosanska kuhinja je itekako bogata što je pokazala i današnja manifestacija. Od stola do stola na desetine različitih jela, ukusa, a prisutni više nego zadovoljni ponuđenim i viđenim.

 

Za dobru zabavu danas su zaduženi bili KUD “Litva” Banovići, Sanela Hasić, Nidžo i Kavaz bend. /S.P./