četvrtak, 06 Juni 2019 21:16

Od Jedinstva do Kuće slavnih: U Tuzli promovisana knjiga "Razija Mujanović"

0606 razija promocija

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli danas je promovisana knjiga „Razija Mujanović“ autora Emira Jesenkovića.

Na veoma posjećenoj promociji o knjizi, životu i karijeri legendarne bosanskohercegovačke košarkašice govorili su trener trofejne generacije Jedinstva Mihajlo Miki Vuković, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, univerzitetski profesor dr. Damir Ahmić, proslavljena košarkašica i danas direktorica Jedinstva Mara Lakić, te Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, koje je izdavač knjige.

Govornici su sa dosta emocija pričali o periodu zlatnog doba tuzlanske košarke i jednoj od najboljih svjetskih košarkašica, a Mihajlo Vuković, Razija Mujanović i Mara Lakić prisjećajući se vremena velikih uspjeha nisu mogli sakriti suze.

Knjiga opisuje period od prvog susreta Razije Mujanović sa košarkaškom loptom, pa sve do njenog ulaska u FIBA Kuću slavnih.

- Dok čitate knjigu „Razija Mujanović“ autor vas hronološki vodi kroz anegdote, sjećanja na uspone i padove, na uspjehe i neuspjehe, kao i događaje koji su oblikovali tok razvoja košarke u Evropi, a koje vam iz prve ruke priča upravo Razija Mujanović. Autor Emir Jesenković je sportski novinar koji je pratio popularnu Razu tokom njenog aktivnog igranja, osoba koja je stekla njeno povjerenje da mu se otvori i povjeri ovaj projekt. Knjiga je namijenjena svim generacijama, pogotovo onima koje dolaze, kao motivacija, da i iz male sredine možete postati najbolji u Evropi - rečeno je u najavi knjige koja je od danas i dostupna čitateljima.

Legendarna Razija Mujanović izrazila je zadovoljstvo što je knjiga promovisana na dan kada se obilježava 30 godina od osvajanja titule prvaka Evrope KK Jedinstvo Aida, te što su danas sa njom neke od njenih saigračica i trener Mihajlo Miki Vuković, za kojeg je rekla da joj je u prvim godinama igranja za Jedinstvo bio drugi otac.

Promocija knjige "Razija Mujanović" će se održati i sutra, 07. juna u 14:30 sati u JU "Gradska biblioteka" Čelić, u rodnom mjestu Razije Mujanović.

Svi koji žele da kupe knjigu to mogu učiniti putem verifikovanih Facebook i Instagram stranica Razije Mujanović. Cijena knjige je 15 KM.

(Tuzlainfo.ba/A.V.)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu