DSO Promus

četvrtak, 23 Maj 2019 18:56

OP „ Revolt“: Poziv za pridruživanje klimatskom protestu u Tuzli

2305 greta climate strike

Omladinski pokret "Revolt"  organizira i poziva da u solidarnosti svi zainteresovani podrže klimatski protest 24.maja 2019. u 10:00h na Trgu Slobode, Tuzla.

Svjesni činjenice da su 2015. godine mnoge zemlje potpisale su Pariški klimatski sporazum, i da odgovorne osobe ne rade mnogo po tom pitanju, vremena za odgađanje nema, a po zadnjim informacijama UN-a, ostalo nam je još samo 12 godina da spriječimo katastrofalno globalno zagrijavanje - ističu iz "Revolta".

Mladi u mnogim zemljama počeli su reagirati, praktikujući mirne klimatske proteste. Protesti se organiziraju petkom i mladi biraju izostajati iz škole zbog protesta. Zahtijevaju od odgovornih osoba u njihovim državama da preuzmu prave mjere i smanje klimatske promjene.

- Pomozite nam da postanemo dio globalnog pokreta mladih, koji se zasniva na znanstvenim istraživanjima, stanemo rame uz rame s drugim studentima, srednjoškolcima i svima onima koji vjeruju da se problem klimatskih promjena više ne može i ne smije odgađati – poručuju iz "Revolta".


(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu