srijeda, 22 Maj 2019 08:35

Učesnici vožnje "Fićom po Balkanu" prošli i kroz Tuzlu: Na putu od 5.000 kilometara i modeli iz 1961. godine

2205 fice

Druženje ljubitelja "fića" legendarnog Fiatovog modela 600, a zatim i Zastavinog modela 750 su odlučili organizirati vožnju fićama dugu čak 5.000 kilometara, a jučer su svoju rutu prošli i Tuzlanskim kantonom

Učesnici vožnje „Fićom po Balkanu“, njih 12, jučer su odvezli turu Sarajevo - Vogošća - Olovo - Kladanj - Živinice - Tuzla - Lukavac - Orašje - Vukovar, a za vrijeme kratke pauze u Tuzli, privlačli su veliku pažnju građana, što je zabilježila i kamera našeg portala.

Učesnici vožnje čiji će se broj povećavati kako budu posjećivali naredna odredišta su krenuli Švicarske, da bi preko Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske i nekoliko bh. gradova stigli do Tuzle.

Jučer su se ponovo zaputili za Hrvatsku, te nastavljaju dalje za Srbiju, Bugarsku, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, te ponovo Hrvatsku i Sloveniju, gdje je 31. maja u Ljubljani planiran konačni cilj nakon 5000 pređenih kilometara, sa automobilima čiji su posljednji primjerci proizvedeni prije 34 godine.

Vlasnici fića koji su jučer stigli u Tuzlu su iz svih krajeva Evrope, najviše iz regiona, a najstariji model među njima je onaj iz 1961. godine.

(Tuzlainfo.ba/A.V.)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu