Reagovanje vijećnika SDP-a iz Tuzle: Vodi se nekorektna kampanja protiv GO SDP Tuzla i gradonačelnika Imamovića

by admin2
| 12:13

Foto: Facebook

Saopštenjem za javnost danas se oglasio Klub vijećnica i vijećnika SDP-a BiH u Gradskom vijeću Tuzla zbog, kako se navodi, nekorektne i nedemokratske kampanje Edina Delića i njegovih istomišljenika protiv Gradske organizacije i gradonačelnika Jasmina Imamovića. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

S obzirom da se u okviru kampanje za predsjednika SDP BiH, vodi iznimno nekorektna i nedemokratska kampanja protiv Gradske organizacije SDP BiH Tuzla i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića od strane Edina Delića i njegovih istomišljenika, Klub vijećnica i vijećnika SDP BIH u Gradskom vijeću Tuzla smatra da se takvim postupcima (iznošenjem laži i uvreda) nanosi šteta, ne samo Socijaldemokratskoj partiji, nego kompletnom demokratskom društvu.

˝Govor Edina Delića na skupu u Tuzli je toliko nekorektan da ne priliči ni kampanji protiv nekog drugog političkog protivnika, a ne kampanji unutar SDP BiH. Mišljenja smo da neko ko je spreman na ovakav način omalovažavati svoje kolegice i kolege, drugove i drugarice ne bi trebao biti ni kandidat, a pogotovo ne predsjednik jedne partije kao što je SDP BiH, koja ima preko 40.000 članica i članova˝, saopšteno je.

Kako su istakli, iza ovakve kampanje i kandidature Delića ipak stoje neke druge grupe i pojedinci što unutar Socijaldemokratske partije, ali i izvan SDP BiH koje žele oslabiti ovakav SDP i isporučiti ga političkim protivnicima. 

˝Poznato nam je da su i neki naši drugovi, pa i sam kandidat učestvovali u incijativnom odboru za formiranje neke nove stranke/pokreta, te zbog toga smatramo da se mi u SDP BiH moramo odbraniti od toga i od takvih pokušaja. Zbog neistina koje iznosi gospodin Delić, kako je samo uži dio rukovodstva SDP BiH Tuzla uz dosadašnjeg predsjednika Nermina Nikšića smatramo neophodnim da to demantujemo i mi dole potpisani potvrđujemo da smo kao Klub vijećnica i vijećnika učestvovali i jednoglasno s Predsjedništvom i Gradskim odborom odlučili da podršku na unutarstranačkim izborima u Socijaldemokratskoj partiji damo dosadašnjem predsjedniku i kandidatu za predsjednika SDP BiH, Nerminu Nikšiću˝, navedeno je u saopštenju Kluba vijećnica i vijećnika SDP BiH u Gradskom vijeću Tuzla.

Klub vijećnica i vijećnika SDP BiH u GV Tuzla:

Prof.dr.Alen Kapidžić

Prof.dr. Rejhana Dervišević

Prof.dr. Emir Hodžić

Dr.med.sci Aleksandar Vujadinović

Sunčica Delibegović

Azra Gazibegović

Erna Delić

Elvir Mahmuzić

Nedim Salibegović

Merima Softić

Nataša Perić

Bijedić Elvir

(Tuzlainfo.ba)