Poštar u Tuzli opljačkao ‘sam sebe’: Uhapšene četiri osobe zbog krađe 20 hiljada KM

by Tuzla Info
| 10:23
1806 hapsenje

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH (počinjeno 6.4.2022.godine u Tuzli nad radnikom JP BH Pošta) došli do saznanja o mogućim počiniocima istog, a radi se o E.G., rođen 1998.godine, A.M., rođen 1999.godine, Š.E., rođen 1983.godine i S.A., rođen 1995.godine, svi iz Tuzle.

 

Navedena lica su dana 6.4.2022.godine lišena slobode, te su ista nakon kriminalističke obrade dana 7.4.2022.godine, uz Izvještaj, predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

U Kantonalnom tužilaštvu TK za Fenu je potvrđeno da je među četiri uhapšene osobe i poštar, odnosno radnik BH Pošte, koji je prijavio pljačku 6. aprila 2022. godine.

Na osnovu Naredbe za pretres Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici OKP PU Tuzla su, dana 7.4.2022.godine, uz asistenciju PS Istok, PS Zapad i PS Centar, izvršili pretrese stambenih objekata i vozila koja koriste pomenuta lica, kojom prilikom je pronađena određena količina novca, poštanskih čekova i pošiljki, digitalna vaga za precizno vaganje, dva pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.