subota, 18 Maj 2019 09:14

Mjesto za aktivan način života: Uskoro se u Tuzli otvara Centar za ples i rekreaciju!

1805 centar ples

U Centru za ples i rekreaciju koji se nalazi u Domu mladih Tuzla, biti će zastupljene najrazličitije vrste plesova kao što su standardni plesovi, latino-američki, hip-hop, disco dance, break dance i ostali moderni plesovi - kažu inicijatori ovog projekta.

Ples je aktivnost koju podržava i promoviše i sama psihologija, pa se tako u okviru CPR osniva i poseban Harmony dance program. U pitanju je program koji je namijenjen za rješavanje svakodnevnog stresa. Kreiran je na način da svima otvori mogućnost da kroz aktivan rad na sebi, kroz ples i pokret, prevaziđu sve ono što svakodnevni život zna da donese sa sobom u vidu stresa.

U okviru Centra postoje sadržaji namijenjeni za djecu, studente, zaposlene, učenike, zatim sadržaji namijeni isključivo ženskoj populaciji, osobama sa posebnim potrebama, te oni koji su namijeni osobama treće životne dobi.

Svi polaznici će moći da biraju: programe individualnog vježbanj, grupne aktivnosti –vježbanje u manjim grupama, porodične programe i aktivnosti, masovne programe i akcije.

Kako se ističe, njihov osnovni cilj je da promovišu pozitivan stav prema sebi i okolini, aktivan život i pokret, promišljanje, informiranost o navikama i životnim praksama koje pomažu u svakodnevnom životu.

“Sama ideja centra je da u jednoj širokoj lepezi fizičkih aktivnosti koje ćemo ponuditi svako može raditi na sebi i izgraditi kvalitetnije stilove života u budućnosti.” – kazao je Mirza Softić, koordinator CPR.

To podrazumijeva jedan kompleksan pristup od ishrane do tjelovježbe i čitav niz aktivnosti koji su u njihovoj usluzi.

Ako se pitate koji ples da odaberete i koji je savršen za vas, iz Centra za ples i rekreaciju će vam reći:

“Svaki ples je dobar jer razvija ono što je svima i u mlađoj, pa i kasnijoj dobi nužno potrebno, a to je jedan koordiniran pokret, sklad, poznavanje sopstvenog tijela i sve što nosi kao društveni kvalitet – postajete slobodniji, komunikativniji i uživate u manifestacijama tog tipa.”

Ono što je njihova ideja i vodilja jeste ponuditi građanima Tuzle mjesto gdje bi se razvijao pokret i aktivan način života.

“Želimo pokazati da u današnjem danu svako može poraditi na sebi barem pola sata do sat i na takav način se relaksirati od svega lošeg.” – kazao je Mirza Softić.

Za više informacija možete posjetiti  facebook stranicu fb CPR – Centar za ples i rekraciju E mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu