petak, 17 Maj 2019 11:18

U Tuzli idućeg mjeseca manifestacija ˝Devet heroja˝

1705 devet heroja

U Tuzli će se 15. i 16. juna održati 1. Memorijalna manifestacija pod nazivom " Devet heroja", u znak sjećanja na devet heroja oslobodilačkog rata koji su položili živote u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije.

Manifestacija će imati nekoliko segmenata, a jedan od njih je i memorijalni malonogometni turnir koji bi trebao da okupi mnogo ekipa iz cijele BIH.

- Poput pravih domaćina potrudićemo se da na najbolji mogući način organizujemo i realizujemo ovu manifestaciju i nizom dodatnih aktivnosti podsjetimo na devet heroja i njihovu ulogu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.
Rahmetli Izet Nanić, Adil Bešić, Safet Zajko, Safet Hadžić, Enver Šehović, Nesib Malkić, Hajrudin Mešić, Senad Mehdin Hodžić i Midhat Hujdur Hujka su zaslužili da imaju vječiti pomen i jednu ovakvu manifestaciju koja će nas uvijek i iznova podsjećati na najbolje sinove koje je ova zemlja ikad imala.
Svaka naredna manifestacija će se održavati u drugom gradu u BIH: prvo u rodnim mjestima heroja, a zatim i u ostalim općinama i gradovima kako bi se stalno podsjećali na njihov lik i djelo jer je to najmanje što možemo učiniti.
Nama kao promoterima naše kulture, tradicije i običaja je pripala izuzetna čast da možemo organizovati jedan ovakav događaj.
Za ekipe koje dolaze na malonogometni turnir, a iz udaljenijih su dijelova BIH, biće obezbijeđen i smještaj u Tuzli, a sve u cilju kako bi smo imali, pored masovnosti, i što kvalitetniji turnir – poručili su  organizatori.

Također ovim putem pozivamo i sve privredne subjekte i pojedince koji imaju želju i mogućnost da pomognu održavanje ove manifestacije da nam se jave – istakao je Omer Isović, predsjednik Skupštine udruženja "Zmajevo srce".

(Tuzlainfo.ba)   


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu